Western Red Cedar Boeidelen
Western Red Cedar Boeidelen zijn gelamineerd gevingerlast en gegrond. De laagdikte van de grondverf is ca. 80 mµ. De boeidelen hebben een hoge duurzaamheid en zijn uitstekend te verwerken. Belangrijk is het gebruik van RVS spijkers of schroeven vanwege de inhoudsstoffen van Western Red Cedar.

Massieve boeidelen
Western Red Ceder boeidelen zijn er ook in massieve uitvoering. De massieve boeidelen kunnen zowel onbehandeld als gegrond worden geleverd. De massieve boeidelen zijn wel geschikt voor platte horizontale toepassing.
western-red-cedar
Western red cedar boeideel blank

Geoptimaliseerd en gegrond, 100% Rift gezaagd
Boeidelen in Western Red Ceder in 100% rift uitvoering. Hierdoor wordt het risico van delaminatie van jaarringen (raising grain) voorkomen. Rift gezaagde boeidelen zijn vormvast en aanzienlijk stabieler dan dosse gezaagde boeidelen. Tijdens het proces van vingerlassen en lamineren worden alle fouten uitgekort zodat er een foutloos eindproduct overblijft.
western-red-cedar-gegrond
Western red cedar boeideel gegrond

Mixed grain
Mixed grain is een mix van rift en dosse gezaagde lamellen.

Multiplex boeideel
Multiplex vikingply is licht van gewicht en heeft een neutraal grijze, schilderklare film voor protectie en gebruiksgemak. De onderkant is afgeschuind voor een betere afwatering en de randen zijn afgerond. Een praktisch boeideel gemaakt van het beste hout voor het Nederlandse klimaat. Van door en door okoumé, exterieur verlijmd en met schilderklare melaminefilm voor protectie en gebruiksgemak.
Bron: http://vikinggevel.nl/gevelproducten-viking/vikingply

multiplex-boeideel
multiplex boeideel

UniPrime kant en klare boeistroken
UniPrime kant en klare boeistroken zijn opgebouwd uit door en-door duurzame houtfineren die WBP-verlijmd zijn. De boeidelen van Uni-Prime zijn voorzien van een zware ca. 400 grams gegronde fenolfilm. De boeistroken hebben afgeschuinde kanten die zijn voorzien van een PVAC-D4 lijm. Hierdoor zijn de stroken kant en klaar om verder verwerkt te worden. Door de primer in de toplaag ontstaat een optimale en langdurige verfhechting waardoor het resultaat ook op de lange termijn mooi blijft. Hierdoor zijn de onderhoudskosten veel lager dan bij schilderwerk op bijvoorbeeld blank of gegrondverfd multiplex. UniPrime geeft niet alleen een mooi en duurzaam eindresultaat, maar is daarbij ook nog eens tijd- en kostenbesparend. Het enige wat de verwerker hoeft te doen is de zichtzijde van de plaat in de gewenste kleur af te lakken. De achterzijde kan onbehandeld blijven. Aflakken zowel met watergedragen als Alkydverf mogelijk.
Bron: www.fetimprofessional.nl

Uniprime-boeideel
Uniprime boeideel

Afwerkingsdetails
houten-boeien-1 houten-boeien-2
 
 
   
 
Woodpicker © 2024 | contact: info@woodpicker.nl
 
 
 
 
 
Woodpicker © 2024 | contact: info@woodpicker.nl
 

Houten boeien