Overweegt u om hout te gebruiken voor het aankleding van uw gevel? Er zijn vele soorten houtengevelbekleding. Hier vindt u een overzicht van de meest voorkomende soorten en de verschillende eigenschappen die ze kennen. Daarbij wordt er gekeken naar duurzaamheid, bewerkbaarheid en de toepassingsmogelijkheden. Ook wordt er ingegaan op de montage van de verschillende houten gevelbekleding en onderwerpen als brandvertraging en thermisch modificeren.
Hout is één van de oudste bouwmaterialen. De oermens gebruikte het al vanwege de vele gunstige eigenschappen van het product. Hout is veelal aanwezig, eenvoudig te bewerken en verwerken en heeft een goede verhouding tussen sterkte en gewicht.

De voordelen van houten gevelbekleding
Een met hout beklede gevel geeft uw woning of gebouw een mooi, verzorgd en eigen karakter. De uitstraling van dit product is vaak doorslaggevend bij de keuze hiervoor. Hout wordt zowel naturel als gekleurd toegepast als gevelbekleding. Daarnaast is een groot voordeel van hout dat het een ecologisch product is. Het materiaal is natuurlijk en hernieuwbaar. Houten gevelbekleding heeft een positief effect op haar omgeving door het afgeven van zuurstof en de hoge isolatiewaarde.

Nadelen van houten gevelbekleding
Een houten gevelbekleding vraagt vaak meer onderhoud dan andere soorten gevelbekleding. Hout moet onder andere behandeld worden tegen oppervlaktescheurtjes. Dit is tegen te gaan met een behandeling met C2-producten. De C2-producten wapenen uw gevel tegen verblauwing en regenwater. Het is onderhevig aan elementen uit de omgeving. Luchtvervuiling kan schade aanrichten aan uw houten gevel. Het regelmatig zachtjes op schuren van het hout met behulp van lauw water en een scheut javel zal bijdragen aan het onderhoud van de gevel.
 
 
   
 
Woodpicker 2024 | contact: info@woodpicker.nl
 
 
 
 
 
Woodpicker 2024 | contact: info@woodpicker.nl
 

Houten gevelbekleding