Waarom spouwmuur isolatie?


 • Meer wooncomfort
 • Je bespaart meer dan dat je investeert
 • Je draagt bij aan een beter milieu
 • Spouwmuurisolatie is snel aangebracht

 • Meer wooncomfort
  Geďsoleerde spouwmuren geven een minder koude uitstraling waardoor de binnentemperatuur gelijkmatiger blijft en de woning comfortabeler aanvoelt. Een woning die verder niet over andere vormen van isolatie beschikt kan met behulp van spouwmuurisolatie tot maar liefst 30% warmteverlies besparen.

  Je draagt bij aan een beter milieu
  Als de buitenmuren van je woning niet geďsoleerd zijn verlies veel warmte. Daardoor moet de verwarming harder werken en dat zorgt voor milieubelasting. Want harder stoken betekent meer gasverbruik. Dat zorgt voor meer CO2-uitstoot en draagt bij aan klimaatverandering. Bij een gemiddelde woning kan spouwmuurisolatie de CO2 uitstoot door energieverbruik in huis met 29% verminderen

  Spouwmuurisolatie is snel aangebracht
  Het isolatiebedrijf komt vooraf langs voor een inspectie en helpt je ook bij de keuze voor het geschikte materiaal. Het isoleren van de spouwmuur duurt zelf maar een paar uur. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het aanbrengen voor jou veel ‘gedoe’ is.  Hoe werkt spouwmuur isolatie?


  Een spouwmuur is een buitenmuur die bestaat uit twee stenen muren met daartussen een ruimte, de spouw, van 4 tot 6 centimeter. Een gespecialiseerd bedrijf voor spouwmuurisolatie vult die ruimte op met bijvoorbeeld piepschuimbolletjes of glaswolvlokken. Dit is geen klus voor de doe-het-zelver.Om de spouw te bereiken boort het gevelisolatiebedrijf aan de buitenkant gaten in de gevel. De gaten komen op ongeveer een meter afstand van elkaar steeds in het kruispunt van een horizontale en verticale voeg. Via die gaten blaast het bedrijf vervolgens isolatiemateriaal de spouw in. Uiteraard worden de gaten daarna weer dichtgestopt. De gevel verandert niet van uiterlijk en onderhoud is niet nodig.

   
   
     
   
  Woodpicker © 2024 | contact: info@woodpicker.nl
   
   
   
   
   
  Woodpicker © 2024 | contact: info@woodpicker.nl
   

  Spouwmuur isoleren