Gevelisolatie

Gevelisolatie kan op diverse manieren worden toegepast. Bij nieuwbouw woningen wordt er isolatie toegepast in de spouwmuur om te voorkomen dat er onnodig warmte verloren gaat. In de winterperiode en in de zomerperiode zorgt de isolatie ervoor dat het behaaglijk blijft in je woning. Er zijn diverse soorten gevelisolatie die bij nieuwbouw worden toegepast. Steenwol, Glaswol, PIR, Resol en EPS. Wanneer een woning niet goed geïsoleerd is en er weinig of nagenoeg geen ruimte in de spouwmuur aanwezig is wordt er nageïsoleerd. Wanneer er geen spouwmuur aanwezig is wordt er gekozen voor buitengevelisolatie. Isolatie zorgt voor comfort en levert energiebesparing op.

Voordelen van buitengevelisolatie zijn ook dat je geen koudebruggen hebt en geen ruimteverlies in de woning (wel met binnenisolatie).

Met een geïsoleerde spouwmuur geven je muren een minder koude uitstraling en blijft de binnentemperatuur gelijkmatiger. Dat voelt meteen prettiger. Als je woning verder geen isolatie heeft kan je met spouwmuurisolatie namelijk 30% van het warmteverlies besparen.

Een geïsoleerde gevel houdt in de winter warme lucht binnen. Je huis wordt daarom minder snel koud. In de zomer houdt een geïsoleerde gevel de warmte buiten en blijft je huis juist lekker koel.