Cementgebonden gevelbekleding

Cementgebonden gevelbekleding bestaat voor ca. 95% uit minerale grondstoffen. Om de plaat sterker te krijgen worden er vezels aan toegevoegd, ook is deze plaat waterbestendig. Wat inhoud dat de gevelbekleding van cementgebonden materiaal een hoge duurzaamheids gehalte heeft. Er zijn vele mogelijkheden qua uitstraling van cementgebonden gevelbekleding. Van een vlakke structuur, boomschors (cedar) structuur tot platen die door-en-door gekleurd zijn. De bekendste vezelcement soort is de siding. Dit zijn planken die je in potdeksel over elkaar kan verwerken.

Hieronder vind u de vele merken cementgebonden gevelbekleding en de diverse modellen die deze verschillende merken bieden.

 

Equitone

Eternit vezelcement
De merknaam Equitone staat voor architectonische gevelbekledingsmaterialen met wereldbekendheid. Equitone verwijst naar de textuur en het uniek aanvoelen van vezelcement. Vezelcement is een mineraal composietmateriaal met uitstekende fysische en esthetische eigenschappen.

 
 

 

Equitone linea
Is een gevelmateriaal dat een bijkomende dimensie prijsgeeft. De groeven tonen het hart van het door-en-door gekleurde vezelcement.
Het spel van licht en schaduw brengt Equitone[linea] tot leven. De langse groeven van Equitone geven het materiaal sterke contouren en een krachtige belijning.

cement1

 

Equitone Natura
Een natuurlijk in de massa gekleurd materiaal. Subtiele maar duidelijk zichtbare vezelcement matrix-structuur. Matte afwerking met zijdezacht sensueel aanvoelen.
Equitone[natura] is voorzien van een transparante beschermende toplaag.

cement3

 

Equitone natura pro
Is voorzien van een extra geharde toplaag die zorgt voor een hard en krasbestendig oppervlak met anti-graffiti eigenschappen.

cement2

 

Equitone pictura
Brengt u frisse kleuraccenten in uw gevelontwerp. Het raffinement van een zachte en ultramatte afwerking.
Een selectie neutrale kleuren waarbij de tint van de basisplaat aansluit bij de kleur van het oppervlak.

cement4

 

Equitone Textura
Uitgesproken levendige en felle kleuren. Een licht gekorrelde afwerking die met waterdruppels speelt.
Robuuste gevelplaat met hoge krasbestendigheid.

cement5

Bron: www.eternit.nl/gevel/equitone

 

SVK

De SVK gevelplaten in vezelcement zijn een inspiratie voor iedere architect, aannemer en bouwheer. Deze uiterst kwalitatieve vezelcement gevelbekledingsplaten creëren immers ongekende variatie- en combinatiemogelijkheden. Dankzij het ruime kleurenpalet, de vele vormen en afmetingen passen ze in elk ontwerp. Omdat ze vervaardigd zijn uit een tijdloos en natuurlijk materiaal hebben ze bovendien een uitgesproken duurzaam karakter. Ontdek hier het volledige assortiment gevelplaten.

 

De Ornimat
Vezelcement gevelplaten combineren esthetiek en kwaliteit in een tijdloos en duurzaam product. Verzaagd op maat bieden ze eindeloze creatieve mogelijkheden. U bepaalt zelf de afmetingen, de vorm en het kleur. Ornimat gevelplaten garanderen een perfecte afwerking en een duurzaam en aantrekkelijk resultaat.

De kern bestaat uit vezelcement, afgewerkt met een 3 lagen UV-bestendige tweecomponenten polyurethaanverf met mat uitzicht of metaalglinstering. De plaatranden worden gekantrecht en gekleurd met dezelfde coating als de zichtzijde. Zo ziet uw gevel er steeds uniform uit, ongeacht de invalshoek. Bovendien sluit de coating de absorptie van vocht en vuil via de randen uit.

ornimat

 

Decoboard
Op zoek naar een hedendaagse, gladde gevelafwerking die aan de hoogste kwaliteitseisen beantwoordt? Dan zijn de Decoboard vezelcement gevelplaten van SVK de ideale oplossing. Zowel bij nieuwbouw als renovatie.

De platen worden niet alleen vervaardigd uit de allerbeste grondstoffen, maar worden tevens afgewerkt met 3 lagen van een uv-bestendige acrylaatverf. De 4 beschikbare standaardkleuren van deze coating zijn tijdloos en geven uw gevel een moderne, trendy look.

decoboard

 

De Colormat
De Colormat vezelcement gevelplaat is een op-en-top natuurlijk product. De gevelplaten worden tijdens de productie volledig in de massa gekleurd en na het persen geautoclaveerd. De kleurloze hydrofobering zorgt daarna voor een water- en vuilafstotende, transparante bescherming en geeft de gevel een natuurlijke en sfeervole uitstraling.

De Colormat gevelplaten zijn verkrijgbaar in twee standaardformaten en in 12 verschillende tinten, waarvan vier standaard kleuren en acht projecttinten.

Bron: http://www.svk.be/nl-be/gevel/gevelplaten

colormat

 

Cembrit
Cembrit Zenit gevelpanelen hebben een gladde, uniforme uitstraling. Ze zijn door-en-door gekleurd  en bovendien voorzien van 100% dekkende watergedragen acrylverf. Deze combinatie vermindert ook het risico van zichtbare krassen. Cembrit Zenit is daarmee geschikt voor vele toepassingsgebieden van grote kantoorgebouwen tot aan gevels en dakranden op eengezinswoningen.

De panelen zijn leverbaar in rijke kleuren passend bij het pigment van de vezelcementplaat. Onder deze kleuren vind je Erebus, het zwartste zwart in het URBANNATURE gamma. Cembrit Zenit vezelcement gevelpanelen hebben een hoge kleurechtheid, zijn onderhoudsarm en weerbestendig. Ze zijn bestand tegen watervlekken, vuil en algen.

cembrit

 

Cembrit Metro
Dankzij Cembrit Metro kunt u naar hartenlust spelen met kleur. De grijze panelen zijn voorzien van dekkende acrylverf, die een gladde, gelijkmatige aanblik geeft. De panelen zijn bijzonder bestand tegen algengroei, watervlekken en vervuiling. Ze kunnen tegen een stootje. De urabannature-kleuren voor Cembrit Metro zijn geïnspireerd op de levendige steden van Europa. Ze zijn uitgesproken en helder, en stralen gedistingeerd vertrouwen uit. Daarnaast kan Cembrit Metro in projectkleuren worden geleverd (NCS/RAL, na goedkeuring fabriek).

metro

 

Cembrit True
Cembrit True heeft de natuurlijke kleurschakeringen en variaties van een door-en-door gekleurde vezelcementplaat.  De speciale semi-transparante coating op de vezelcement geeft de plaat een klassieke expressie, maar met authentieke diepte in de kleuren. De subtiele kleurvariaties in de plaat zijn nauwelijks merkbaar maar bezorgen de gevel een lichte, luchtige aanblik.

true

 

Planatural
Cembrit door-en-door gekleurde en geschuurde planatural Natuurgevelplaten zijn gekruid met de kracht van de natuur. De panelen hebben de uitstraling van beton, maar zijn daarentegen lichtgewicht. Het kleurenverloop in en tussen de panelen maakt het kleurenspel aan de gevel. Het effect is bijna net zo willekeurig als een ontwerp in hout of steen. Het oppervlak is gehydrofobeerd, zuigt derhalve geen water op en is vuilafstotend.

planatural

 

HardiePanel
Met HardiePanel® gevelbekleding kunt u een ongekende frisheid en flexibiliteit van uw gevelontwerp bereiken. De 10 jarige garantie waarborgt dat alle HardiePanel® gevels jaar na jaar die frisse aanblik houden. Eenvoudig te installeren, zonder voorboren.

hardiepanel

 

Cetris Finish
Cetris® Finish, cementgebonden houtvezelplaten Brandwerend, weer- en vorstbestendig. Cetris® Finish : voorzien van een grondverf en afgewerkt met acrylaatverf in RAL of NCS.

Verkrijgbaar in GLAD en PROFIEL (hout of leisteen structuur). Standaarddiktes : 10 en 12 mm. Kan o.a. worden toegepast in borstweringen, boeiboorden, dakoverstekken, gevelplaten of zijkanten van dakkapellen.

cetris

Bron: cembrit.nl

 

Dutch plank
DutchPlank® is een duurzame multifunctionele vezelcement gevelbekleding en is leverbaar in alle kleuren. Dankzij de huidige stand van de techniek kan de uitstraling van cederhout nagebootst worden maar dan met de eigenschappen van vezelcement.

De kracht van DutchPlank® gevelbekleding schuilt in de combinatie van de duurzaamheid van vezelcement met de natuurlijke schoonheid van hout. DutchPlank® wordt gemaakt van Portland cement, gemalenzand, natuurlijke organische vezels, natuurlijk calciumsilicaat, water en minerale vulstoffen.

dutch2

Bron : http://www.milin.nl/dut/dutchplank

 

Cedral

De cedral stroken zijn vervaardigd uit vezelcement, een uiterst duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. De gevelstroken zijn verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: CEDRAL Wood biedt u de bekende cederhoutstructuur en cedral Smooth heeft een licht gestructureerd uitzicht. Ze zijn ook perfect combineerbaar met het gamma cedral Board voor het bekleden van dakranden dankzij het gelijklopend kleurenschema.

cedral1

Cedral Board
Cedral Board is een waterbestendige, vormvaste, onderhoudsvriendelijke en rotbestendige plaat die uitermate geschikt is voor de bekleding van dakranden en geveldelen.
cedral Board geeft u de garantie op feilloos en zorgeloos werk bij het afwerken van kleine of grote geveldelen. Perfect combineerbaar met het gamma cedral en cedral Click dankzij het gelijklopend kleurengamma.

cedral board

Bron: http://www.eternit.nl/gevel/gevelstroken/products/cedral/

 

FibreCem Grootformaat vezelcementplaten
De vlakke vezelcementplaten zijn enkelvoudig geperst en worden natuurlijk gedroogd. De platen worden geproduceerd uit een mengsel van synthetische- en cellulosevezels, cement, toeslagstoffen en water.

De technische eisen, testprocedures en controles voldoen aan DIN EN 12467. De platen zijn aan te merken als niet-brandbare bouwproducten conform DIN EN 13501-1 en voldoen aan de Europese brandklasse A2-s1, d0. FibreCem Grootformaat vlakke vezelcementplaten worden zowel gekantrecht als niet-gekantrecht geproduceerd.

fibrecem

 

Cemval Matrix
Een door en door gekleurde vezelcementplaat met een in de lengterichting fijn geschuurd oppervlakte structuur. Cemval Matrix is een vezelversterkte, geautoclaveerde vezelcementplaat wat inhoudt dat de vezelcementplaat onder hoge druk en temperatuur wordt gedroogd. Cemval Matrix vezelcementplaten worden uit natuurlijke materialen geproduceerd.

Uitvoeringen: De platen zijn leverbaar in zowel 8 als 6 mm dikte. De standaard lengtematen zijn 2500 of 3050 mm en de breedtematen zijn 1200 of 1250 mm.

Kleuren: Het kleuraanbod bestaat uit negen kleuren. Kleurnuances zijn mogelijk vanwege de samenstelling van de platen en vanwege een bepaalde oriëntatie aan een object, dit is geen reden tot reclameren. Tevens kunnen anders gekleurde fragmenten (spots) in de fijn geschuurde zichtzijde (en achterzijde) waarneembaar zijn. Deze verschijning is inherent aan het producteproces en daardoor tevens geen reden tot reclameren.

matrix

Bron: http://www.inncempro.nl

 

Shera

Shera is een nieuwe naam in Nederland voor onbrandbare gevelbekleding. Internationaal wordt het product echter al jarenlang succesvol toegepast. shera gevelbekleding is samengesteld uit cement en cellulosevezels. Door de samenstelling is een zeer hoogwaardige gevelbekleding ontstaan. De panelen hebben een natuurlijk ogende houtnerfstructuur. Met  shera  gevelbekleding kan vrijwel elke vorm van bouwen worden toegepast, zowel horizontaal, verticaal als diagonaal en zelfs lichte krommingen zijn mogelijk. Laat uw fantasie dus gerust de vrije loop bij het maken van een ontwerp. Shera is milieuvriendelijk en voldoet aan de eisen zoals gesteld in het Bouwbesluit en het bouwstoffenbesluit.  Shera  is geheel asbestvrij.

Voordelen, eigenschappen en kenmerken  shera

Mooie, natuurlijke uitstraling, Brandwerend (klasse A2-s1, d0 volgens NEN-EN 13501-1) Zeer duurzaam , Zeer sterk, Voldoet aan het bouwbesluit, Voldoet aan het bouwstoffenbesluit, KOMO productcertificaat, Eenvoudige montage, “Werkt” nagenoeg niet Ongevoelig voor vocht en ongedierte, 10 jaar gegarandeerd rotbestendig, Alle RAL en NCS kleuren zijn op aanvraag leverbaar.

Toepassingsmogelijkheden   shera

Shera  kan worden toegepast voor zowel renovatie-, nieuwbouw, als ook chalet- en arkenbouw. Voorbeelden van mogelijke toepassingen:

 

Uitvoeringen

Shera is leverbaar als shera Rabat en als shera Plank. Beide zijn voorzien van een zeer natuurlijk ogende houtstructuur, nauwelijks van echt hout te onderscheiden.

 

Shera Rabat

Luxe ogend rabatdeel voor bekleding van de gevel. Geschikt voor horizontale, verticale en diagonale toepassingen als ook voor lichte krommingen.

Afmetingen

Lengte : 300 cm Breedte : 14,8 cm (werkend 13 cm)  Dikte : 10 mm

shera1

Shera Plank

Ook shera Plank voorzien van een zeer luxe en natuurlijke ogende houtstructuur. SHERA Plank is horizontaal, verticaal als diagonaal te verwerken en ook lichte krommingen zijn mogelijk.

Afmetingen

Lengte : 300 cm Breedte : 20 cm Dikte : 8 mm

shera2

Onderhoud

Shera is een onderhoudsarm product. Afhankelijk van de natuurlijke omgeving is het wenselijk om op regelmatige basis de delen te reinigen. Dit dient met een zacht huishoudelijk schoonmaakmiddel zeepoplossing te gebeuren. Na reiniging goed naspoelen met ruim schoon water.

Bron: http://www.fetimprofessional.nl/shera.htm